DJ versus band. Cum alegi muzica pentru nunta?

dj-vs-band-brasov

Petrecere afara sau inauntru? Vara sau toamna? Stil de servire traditional sau bufet? DJ sau band? Acestea sunt niste tipuri de decizii pe care trebuie sa le iei atunci cand organizezi nunta. Muzica e una dintre ele. Cand vine vorba de muzica pentru nunta, fara indoiala aceasta poate sa faca o petrecere sa fie fantastica sau pur si simplu plictisitoare. O muzica placuta este esentiala pentru buna dispozitie a invitatilor.

Pentru ca unele persoane nu stiu pe cine sa aleaga cand e vorba de muzica, iata niste avantaje ale alegerii unui "maestru al platanelor" in locul unui band:

Bugetul

In primul rand te va costa semnificativ mai putin decat o trupa care sa cante live. Costurile sunt diferite si de la un DJ la altul, la fel si echipamentul pe care vi-l pune la dispozitie. Daca sunteti din Brasov, puteti sa cereti o oferta de pret de la DJ Mario (0723 26 84 18) si va asiguram ca veti beneficia de cel mai bun raport calitate-pret.

Spatiul

Spatiul difera si in functie de numarul de invitati la ceremonie. Dar cu siguranta nu iti doresti 12 persoane dintr-un band care sa ocupe tot spatiul, si persoanele care danseaza sa se inghesuie intr-un colt. Unui DJ nu ii trebuie prea mult spatiu pentru echipament, asadar daca ai un spatiu mic la dispozitie, DJ-ul este persoana potrivita sa fie responsabila de muzica.

Personalizare si varietate

Un DJ este o alegere perfecta cand vine vorba de muzica pentru nunta, in special daca iti doresti un playlist personalizat. Intalneste-te cu el pentru a vedea ce stil si personalitate are si discuta cu el dorintele tale. Un DJ este de obicei flexibil cand e vorba de preferintele unui client.

Dezavantajul unui band este ca de cele mai multe ori are propria semnatura cand vine vorba de stilul muzical, ceea ce face dificila varietatea muzicii.  Poti descoperi ca muzica e mereu aceeasi pe tot parcursul petrecerii si nu pe placul tuturor invitatilor. Poate sunt momente cand vrei sa incingeti o hora dar si momente cand vreti sa va distrati pe muzica anilor ’80. O petrecere distractiva presupune varietate, ceea ce un DJ iti poate oferi cu siguranta.

Entertainment

Un DJ cu experienta stie sa “faca atmosfera”. Stie sa schimbe stilul muzical cand vede ca nu are succes, stapaneste arta de  “a citi” audienta din sala. Cum gusturile difera, DJ-ul se adapteaza in asa fel incat toata lumea sa se distreze. Stie sa transmita vibratia sunetelor cand e momentul ca toata lumea sa danseze, dar si sa puna muzica in surdina in timpul mesei.

Muzica pentru nunta este un subiect controversat pentru ca daca nu esti atent, risti aparitia unor greseli precum: muzica prea tare (ceea ce se intampla de multe ori in cazul unui band) si existenta unui singur stil de muzica (fiind o nunta este normal sa existe muzica populara si de petrecere, dar trebuie combinata si cu alte stiluri muzicale).

Daca esti interesat de serviciile unui DJ ne poti contacta la telefon 0723268418

TOP